Omnis™/Mpacts

Ayrık Eleman Yöntemi (DEM) ile parçacık dinamiklerinin simülasyonu

Granül malzemelerin süreksiz yapısı nedeniyle, parçacık dinamiği simülasyonu klasik Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği’ne (CFD) kıyasla farklı bir çözücü yaklaşımı gerektirir. Parçacık simülasyon yazılımı Omnis™/Mpacts, endüstriyel süreçlerin tasarımcılarının deneysel prototiplere ihtiyaç duymadan parçacık etkileşimlerinin karmaşık sistem özelliklerini anlamalarına, analiz etmelerine ve çözmelerine yardımcı olur. Ayrık Eleman Yöntemi sayesinde sonuçlar son derece güvenilirdir ve mühendislik süresi minimum kalır.

Endüstriyel süreçlerde parçacık etkileşimi

Tüm endüstriyel süreçlerin yaklaşık %80’inin partikül malzemeler ve parçacık etkileşimleri ile ilgilendiği tahmin edilmektedir.

Örnek olarak;

• Gıda işleme: meyve çürük analizi, karıştırma ve karıştırma…

• Ağır ekipman: konveyör bantları, hazneler, damperli kamyon…

• Tarım ekipmanları: biçerdöverleri, traktörleri, toprak işlemeyi birleştirin…

• İlaç ve biyoteknoloji: tablet kaplama, toz yayma, akışkan yatak ve daha birçok sektör gösterilebilir.

Omnis/Mpacts™’te özel özellikler ve işlem sonrası(Post Process)

Omnis/Mpacts, gelişmiş DEM çözücü Mpacts’in gücünü kullanıcı dostu Omnis arayüzü ve ön işlemeden ortak/sonrası işlemeye kadar tüm yeteneklerini tek bir iş akışında birleştirir.

Omnis platformunun tüm avantajlarını sunar:

• Mekanik hareketin basit kurulumu

• Yüzey malzemeleri tanımı

• Ağaç etkileşiminde parçacık sınıfları tanımı

• Etkileşimli kontrol ses tanımı

• Parçacık temas yasalarının otomatik üretimi

• Parçacık sonrası işleme ve çok daha fazlası

Ayrık Eleman Yöntemi(DEM) simulasyonu

Ayrık öğe yöntemi, bir etki alanında açıklanan tek tek parçacıklar üzerinde hareket eden tüm kuvvetleri açıkça hesaplayarak çalışır (kafes yoktur). Bu kuvvetler örtüşme ve temas alanları gibi geometrik bilgilerden başlayarak hesaplanır. Hertz modeli gibi bir model kullanılarak temas kuvvetleri elde edilir. Bu kuvvetler daha sonra yeni hızlara ve konumlara entegre edilir.

Sonlu Öğe Yöntemi ile karşılaştırıldığında, temel fark ve avantaj, DEM’nin bir alan alt bölüme ihtiyaç duymamasıdır. Parçacıklar konumları, şekilleri ve yönelimleri ile açıkça temsil edilir.

Bu, parçacıkların şekillerini ve etkileşim mekaniğini temsil etme konusunda büyük bir esneklik sunarak son derece doğru ve güvenilir simülasyonlara yol açmaktadır.

Sadece küreler değil:çok şekilli parçacıklar

Birincil DEM formülasyonları parçacık şekillerinin mükemmel küreler olduğunu varsayar, çünkü bu yöntem minimum hesaplama çabası gerektirir. Bununla birlikte, çok şekilli parçacıkları simüle etme yeteneği, endüstri gereksinimlerini karşılamak için gereklidir.

Omnis/Mpacts’in başka bir benzersiz ve önemli avantaj sunduğu yer burasıdır: fiziksel özelliklerini tamamen koruyarak olası tüm parçacık şekillerini temsil edebilir. Küreler, silindirler, polihedra, kapsüller, lifler, levhalar ve veziküller; hepsi hem sert hem de deforme edilebilir formlarda mevcuttur.

Çok yakında…

Mpacts çözücü Omnis sürüm 5.1 entegre edilmiştir. Bu versiyon mikserler, konveyör bantları, damperli kamyonlar, vidalı konveyörler vb. mekanik karıştırma uygulamalarına odaklanmıştır. Entegrasyonu süreklidir ve aşağıda açıklanan uzman özelliklerinden bazıları gelecekteki sürümlerde yayınlanacaktır.

Hasar Modelleme

Bir ürünün nasıl hasar gördüğünü veya neden parçalandığını bilmek genellikle sağlam ve yüksek kaliteli üretim için önemlidir. Bu nedenle Omnis/Mpacts, hasarların başlangıcını ve kapsamını hesaplayan hasar/kırılma modelleri içerir. Özel mekanizmalar için özel hasar/kesme modelleri de mevcuttur.

CFD Bağlantısı

Sıvı akışlarının incelenmesi birçok endüstriyel süreç için gereklidir. Tipik bir örnek olarak, biyomedikal endüstrisi için arter çatallanmasındaki akışın simülasyonlanması gösterilebilir. Bu simülasyonda, parçacık hareketi ve çarpışmalar DEM kullanılarak gerçekleştirilirken, sıvı CFD kullanılarak simüle edilir. İki yönlü bağlantı gerçekleştirilir. Parçacıklar akış desenini etkiler: akış parçacık istifleme yoluyla ‘en kolay’ yolu arar ve sürükleme kuvvetleri aracılığıyla akış da parçacıkların hareketini yönlendirmektedir.

Katı Gövde(RigidBody) Bağlantısı

Bir makinenin birkaç parçası genellikle mekanik olarak bağlantılı hareketlerle bağlantılıdır. Kavrama genellikle rotasyonel veya çevirisel kısıtlamalar veya her ikisinin bir kombinasyonu ile yapılır. Mpacts’in sert gövde işlevselliği, yüksek hızlı simülasyonları korurken, bağlantılı hareket eden bir makinenin basit ve akıllı bir tanımını sağlar.

Temel Özellikler

Özellikler

• Rastgele parçacık şekilleri

• Çeşitli malzeme tanımı

• Katı mekanik hareketin çok sayıda tanımı

• Yüzdürme(Buoyancy)

• Çeşitli parçacık temas etkileşimi

• Özel parçacık sonrası işleme

Modelleme Yetenekleri

• Paketleme/istifleme simülasyon

• Karıştırma modeli

• Etki tahmini

Ana Uygulamalar

• Toz karıştırıcılar

• Tarım makinelerinde ürün akışı

• Toprak toprak işleme ekipmanları

• Konveyör bantları

Tüm Yönleri İle Pars Makina

Çevre Dostu

Gerçekleştirdiğimiz projelerde, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve özellikle geri dönüştürülebilir materyallerle çalışmaya gayret ediyoruz.

Etik Çalışma

Sürekli geliştirme çabalarımıza motivasyonumuzu ve etik değerlerimizi ekliyor, sayısız simülasyon ve testten gelen geri bildirimleride dikkate alan ve sürekli gelişen bir tasarımla projelerimizi gerçekleştiriyoruz.

Güvenlik

Güvenliği her zaman önceliğimizdir. Her türlü saha çalışmasında veya atölyemizde yürüttüğümüz üretim, montaj ve testlerde işçi sağlığını sürekli ön planda tutmaktayız.

Toplumsal Sorumluluk

Yüksek ve yenilikçi teknolojilerin gelişmesiyle, ülkemizin ve tüm dünya varlıklarının sağlıklı gelişimi ile ilgili görevimizi yerine getiriyoruz.

İleri Teknoloji

Uzmanlık alanlarımızdaki son teknolojik gelişmeleri takip eden Ar-Ge ve üretim ekibimizle her zaman dünya standartlarında mühendislik ve üretim hizmetleri vermekteyiz.

Müşteri Odaklılık

Sorumlu ve olumlu düşünen tutumumuzdan kaynaklanan verimli ve güvenilir ürünler sunuyor ve müşteri memnuniyetini sağlıyoruz.

Bizi Yakından Tanıyın

Pars Makina sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan özgün katma değer ve teknolojik ürünlerini dünyada rekabet edebilecek bir seviyeye çıkartan ulusal ve uluslararası patentler ile desteklemektedir. Kabiliyetlerini ortaya koymak, rekabet gücünü arttırmak, yüksek teknoloji içeren yenilikçi ve özgün çözümler üretmek amacıyla, Türkiye’de ve Avrupada ulusal ve uluslararası akademik kurumlar ve konusunda lider büyük şirketler ile yakın işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

YETKİNLİKLERİMİZ
PATENTLERİMİZ
BAŞARI HİKAYELERİMİZ
BELGELERİMİZ

Pars Makina

Ulaştırma, Savunma, Havacılık, Uzay Mühendisliği ve Temiz Enerji alanlarında güvenilir, ekonomik, yüksek güç ve verimliliğe sahip yenilikçi çözümler sunuyoruz