Cadence Reality DC Design

Dijital ikiz modelleri kullanarak veri merkezi tasarımı için fizik tabanlı simülasyon yazılımı. Yazılım, kavramsal prototiplemeden veri merkezinin ayrıntılı tasarımına kadar tasarımı kolaylaştırmak için CFD simülasyonundan yararlanır.

Cadence® Reality™ DC (eski adıyla Future Facilities 6SigmaDCX), dijital ikiz teknolojisi aracılığıyla veri merkezlerinin performansa duyarlı tasarımı ve operasyonel planlaması için bir yazılım platformudur. Teklif, tasarımcıların, sahiplerin ve operatörlerin veri merkezlerinde güvenilirlik ve verimlilik ihtiyacını dengelemesini sağlayan iki yazılım çözümünden oluşur.

Cadence Reality DC Design, hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) tarafından desteklenen fizik tabanlı simülasyon ile mühendislerin içte ve dışta yeni nesil veri merkezlerini tasarlamalarına olanak tanır.

Cadence Reality DC Insight, BT ve Tesis Yönetimi Ekiplerinin, veri merkezi çalışır durumdayken web tabanlı bir portal aracılığıyla veri merkezi enerji ve performans optimizasyonu üzerinde işbirliği yapmasına olanak tanır.

Cadence Reality DC Design, hızlı ve doğru veri merkezi dijital ikiz modellerinin oluşturulmasını sağlar. Bu modeller, mevcut veya gelecekteki bir veri merkezinin sanal bir temsilidir. Yeni veri merkezi tasarımına yönelik genel yaklaşımda ince ayar yapmak veya mevcut eski veri merkezlerini yeniden tasarlamak için birden fazla tasarım yapılandırmasını ve arıza senaryosunu keşfetmek için kullanılabilirler. Şirketler, veri merkezi esnekliğini, fiziksel kapasiteyi ve soğutma verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için sanal bir ortamda çalışarak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşırken maliyetleri azaltabilir ve arızaları en aza indirebilir.

Geleceğe yönelik veri merkezi tasarımları için dijital ikiz kullanmak, şirketlerin mevcut ve gelecekteki tasarımları stres testine tabi tutmasına ve yazılım içindeki veri merkezi performansını doğrulamasına olanak tanır (Figur 1). Bu, veri merkezinde yapılacak herhangi bir değişiklikle ilgili riski azaltır ve kesinti riskini en aza indirebilir.

Tasarımcılar, güç ve soğutma sistemlerinin birden fazla altyapı düzenini oluşturmak için yazılım paketi içindeki gelişmiş işlevleri kullanarak farklı güç ve soğutma senaryolarının etkilerini inceleyebilirler. Bunlar, farklı model yinelemeleri aracılığıyla simüle edilebilir ve en ekonomik ve enerji açısından verimli veri merkezi tasarımını tanımlamak için analiz edilebilir.

Figür 1: Kabin giriş sıcaklıklarını gösteren bir sonuç düzlemi örneği

Avantajları

⯈ Akıllı öğeler, çözücü otomasyonu ve tek tıklamayla raporlama ile modelleme, çözme ve raporlamayı kolaylaştırın
⯈ Karbon kullanım analitiği ve enerji verimliliği raporlarıyla sürdürülebilir veri merkezi tasarımına öncelik verin
⯈ Soğutma veya güç altyapınızdaki bileşen arızasını simüle ederek veri merkezi esnekliğini sağlayın
⯈ Veri merkezi tasarımının zaman içinde ve arıza senaryolarında nasıl çalışacağını anlamak için zamana bağlı simülasyonlar gerçekleştirin
⯈ Rüzgar profilleri, arazi pürüzlülüğü, nem, güneş kazancı ve daha fazlası dahil olmak üzere dış çevresel faktörlerin etkisini analiz edin

Temel Özellikler

Soğutma Stratejileri ve Veri Merkezi Metrikleri
Mühendisler, optimum soğutma konfigürasyonunu belirlemek için çeşitli soğutma stratejilerini modelleyebilir. Bunlar arasında yükseltilmiş döşemeler, yükseltilmemiş döşemeler, fan duvarları, sıra içi ve hem dolaylı hem de doğrudan adyabatik evaporatif soğutmanın yanı sıra sıvı soğutma çözümleri bulunur.

Ayrıca mühendisler, ASHRAE uyumluluğu, güç kullanım etkinliği (PUE), Yeşil Şebeke performans göstergesi (PI) ve hizmet düzeyi sözleşmesi (SLA) uyumluluğu dahil olmak üzere endüstri grafikleriyle tesis performansını görselleştirebilir. Yazılım, mühendislerin sürdürülebilir kararlar almasına yardımcı olmak için karbon kullanımı analitiği ve enerji verimliliği raporları sağlar.

Akış Ağı, Model Kontrolleri ve Güç
Dahili bir 1D akış ağı, soğutulmuş su dağıtımının, sıvı soğutma çözümlerinin veya kanallı hava sistemlerinin hızlı simülasyonuna olanak tanır (Figur 2). 1D sistem, tüm sistemin ortak simülasyonu için 3D veri merkezi modeline bağlanabilir ve 1D akış ağı, veri merkezindeki sıvı soğutmayı hızlı bir şekilde simüle etmek için 3D modele bağlanabilir.

Figür 2: 3D simüle edilmiş veri merkezi modeli ile sıvı soğutma 1D akış ağı arasındaki bağlantıyı gösteren çizim

Cadence Reality DC Design, değişken frekanslı sürücüler (variable frequency drives-VFD’ler), birincil/ikincil konfigürasyonlar ve sıcaklık, basınç, nem veya hız sensörlerini kullanarak gruplandırılmış veya aşamalı kontroller dahil olmak üzere herhangi bir modern kontrol sistemini modelleyebilir. Mühendisler, kontrol görünümü tuvali ile kontrol mantığını görselleştirebilir.

Tek hat şemalarını, uzak güç paneli (remote power panel-RPP) ve güç dağıtım birimi (power distribution unit-PDU) programlarını, kesici aşırı yüklerini ve faz dengesini göstermek için tüm güç ağı da bağlanabilir (Figur 3).

Figür 3: Kesintisiz güç kaynağı (uninterruptible power supply-UPS), PDU ve kabin bağlantılarını gösterecek şekilde genişletilen güç ağı şemasının yazılım ekran

Dış Modelleme
Yazılım, mühendislerin rüzgar profilleri, arazi pürüzlülüğü, nem, güneş kazancı ve hatta jeneratörlerden kaynaklanan egzoz emisyonu kirliliği dahil olmak üzere dış çevresel faktörlerin (Figur 4) etkisini analiz etmelerini sağlar

Figür 4: Harici bir veri merkezi dijital ikiz modelinin giriş hava akış yolunun simülasyon sonuçları

Zamana Bağlı Simülasyon, Hata ve Durum Analizi
Mühendisler, veri merkezi performansının zaman içinde nasıl dalgalandığını anlamak için BT yük değişimleri veya kritik güç ve soğutma altyapısının arızalanması dahil olmak üzere çok çeşitli geçici simülasyonlar gerçekleştirmek için yazılımı kullanabilir.

Ek olarak, mühendisler fanları, pompaları, soğutucuları veya güç şebekesinin herhangi bir bölümünü kapatmanın etkisini test ederek tesisin dayanıklılığını koruyabilir.

Son olarak, Cadence Reality DC Design, düzenleri test etmek ve farklı güç, yükleme ve soğutma senaryolarının etkilerini incelemek için tasarımın herhangi bir öğesinde olasılık hatası senaryolarını çalıştırabilir.

Kapsamlı Kitaplık ve Otomatik Raporlama
Cadence Reality DC Design, modelleme sürecini kolaylaştırmak için 8.000+ akıllı satıcı öğesinden oluşan kapsamlı bir kitaplık sunar.

Fotogerçekçi görüntüleri ve filmleri gif, mp4 ve diğer formatlarda dışa aktarabilir. Mühendisler, tasarımları göstermek için bir düğmeye tıklayarak (Figur 5) özelleştirilmiş, otomatik raporlar oluşturabilir.

Figür 5: Veri merkezi raporları, hızlı rapor oluşturma içinözelleştirilebilir ve otomatikleştirilebilir

Cadence Reality DC Design Konfigürasyonları:

⯈ Essential – Bu giriş seviyesi yazılım paketi, kavramsal veri merkezi tasarımı içindir ve sekiz çekirdekli çözme yeteneği ile kabin düzeyinde veri merkezi modellemesi sunar. Bu paket, kavramsal tasarım verileriyle daha az karmaşık modeller üzerinde çalışan tasarımcılara en uygun olanıdır.
⯈ Advanced – Bu yazılım konfigürasyonu, 32 çekirdekli çözme yeteneği ile yeni nesil veri merkezlerinin içeride ve dışarıda simülasyonunu sağlar. Bu paket, zamana bağlı simülasyonlar, 3D CAD entegrasyonları ve bina bilgi modellemesi (building information modeling-BIM) kullanarak karmaşık veri merkezi ortamlarını kabin ve BT düzeyine modelleyen ileri düzey kullanıcılar içindir. Bu seçenek hem dahili veri merkezi alanını hem de harici ortamı simüle edebilir.
⯈ Pro – Bu tam kapsamlı yazılım paketi, 32 çekirdekli çözme özelliği ile çipten soğutucuya kadar tüm veri merkezi ekosistemini simüle etmek için sınıfının en iyisi tasarım yazılımı sunar. Bu paket, güç, akış, veri ağı ve ağırlık modelleme özelliği ekleyerek önceki tüm paket işlevlerini sağlar. Pro paketi ayrıca, diğer araçlarla entegrasyon ve model güncellemeleri için verileri içe aktarma dahil olmak üzere çözme ve raporlama gibi görevlerin otomasyonunu da sağlar.

Tüm Yönleri İle Pars Makina

Çevre Dostu

Gerçekleştirdiğimiz projelerde, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve özellikle geri dönüştürülebilir materyallerle çalışmaya gayret ediyoruz.

Etik Çalışma

Sürekli geliştirme çabalarımıza motivasyonumuzu ve etik değerlerimizi ekliyor, sayısız simülasyon ve testten gelen geri bildirimleride dikkate alan ve sürekli gelişen bir tasarımla projelerimizi gerçekleştiriyoruz.

Güvenlik

Güvenliği her zaman önceliğimizdir. Her türlü saha çalışmasında veya atölyemizde yürüttüğümüz üretim, montaj ve testlerde işçi sağlığını sürekli ön planda tutmaktayız.

Toplumsal Sorumluluk

Yüksek ve yenilikçi teknolojilerin gelişmesiyle, ülkemizin ve tüm dünya varlıklarının sağlıklı gelişimi ile ilgili görevimizi yerine getiriyoruz.

İleri Teknoloji

Uzmanlık alanlarımızdaki son teknolojik gelişmeleri takip eden Ar-Ge ve üretim ekibimizle her zaman dünya standartlarında mühendislik ve üretim hizmetleri vermekteyiz.

Müşteri Odaklılık

Sorumlu ve olumlu düşünen tutumumuzdan kaynaklanan verimli ve güvenilir ürünler sunuyor ve müşteri memnuniyetini sağlıyoruz.

Bizi Yakından Tanıyın

Pars Makina sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan özgün katma değer ve teknolojik ürünlerini dünyada rekabet edebilecek bir seviyeye çıkartan ulusal ve uluslararası patentler ile desteklemektedir. Kabiliyetlerini ortaya koymak, rekabet gücünü arttırmak, yüksek teknoloji içeren yenilikçi ve özgün çözümler üretmek amacıyla, Türkiye’de ve Avrupada ulusal ve uluslararası akademik kurumlar ve konusunda lider büyük şirketler ile yakın işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

YETKİNLİKLERİMİZ
PATENTLERİMİZ
BAŞARI HİKAYELERİMİZ
BELGELERİMİZ

Pars Makina

Ulaştırma, Savunma, Havacılık, Uzay Mühendisliği ve Temiz Enerji alanlarında güvenilir, ekonomik, yüksek güç ve verimliliğe sahip yenilikçi çözümler sunuyoruz